The Blue Moon Rockers, Live op Radio 3
  
The Blue Moon Rockers

En inderdaad in de nacht van 28/29 januari 1999 was het dan zover. Doordat ik als vrachtwagenchauffeur veel nachtdienst verricht stem ik graag af op Radio 3. Niet speciaal voor de muziek, maar meer voor de verkeersinfo en andere nare meldingen zoals, spookrijders. Altijd fijn dat je er van te voren op word geattendeerd dat er iemand is die jou 'tegemoet' zou kunnen komen. Je schrikt dan ook niet zo erg, ha ha. Van maandag tot en met donderdagnacht van 1 tot 4 uur luister ik graag naar "Kicken in de Nacht" met DJ Patrick Kicken (24), ook bekend van 'De Havermoutshow' op de zaterdagmorgen van 6 tot 9 uur. En als je muzikale suggesties hebt, kan je hem altijd mailen, bellen of faxen.

Nou ben ik trouwens ook in het bezit van zo'n "Emailkonijn" en na wat gesurf op het internet kwam ik toevallig terecht op de page van Patrick, ook met foto's en leuke zgn. 'funny files', filmpjes etc.

Voor de muzikale suggestie besloot ik toch eens te proberen, of het allemaal wel werkte, ik schreef hem dit bericht op mijn computer. "Hey die Patrick, zou je eens een keertje wat anders willen doen? Een keertje een rock 'n' roll nacht of iets degelijks? Je zou veel luisteraars daar een plezier mee kunnen doen!". Ik prees hem dat hij een goede en volwaardige DJ was, (slijm, slijm) en zijn stem veel weg had als die stem van Frits Spits. En dat wij ook omroepbijdrage afstaan, en niet echt teveel er voor terugkrijgen op radiogebied... Ik gaf hem wat interessante tips en bijgevoegd een verzoekje voor Crazy Cavan! "Die zal wel opkijken" dacht ik bij mezelf, hij zal wel denken "Weer een of andere leipe mafkees!".

En de andere dag had ik van hem bericht terug, en niet negatief! Hij vond het wel leuk maar hij had daar nog nooit mee te maken gehad, en eerlijk, hij wist niet goed te handelen. "Van Crazy Cavan, nog nooit gehoord". Na wat over en weer te mailen. Een bericht terug. "Okay Ad, ik nodig jou hierbij uit naar de studio te komen en ik laat het helemaal aan jou over. Op een voorwaarde, dat jij een echte live rock en rollband meebrengt! En er geen zootje van maakt! Groetze! Patrick". Ik naar de jongste Nederlandse popzender Radio 3? De zender van dat gele kuikentje? De zender van house-, techno-, rap-, punk-, funk- en andere onbegrijpelijke muziek? En zelfs op de gehele wereld te beluisteren is via het Worl Wide Web! Nee, dat kan niet gemeend zijn. Is het weer een of ander geintje van Patrick? Via het ICQ- (I seek you) programma sprak ik erover met mijn internet-rockvrienden en ook die begonnen ook te mailen naar Patrick met tips en verzoeken. Zijn interesse was nu gewekt, hij mailde mij en vroeg mij een goede live rock & roll band te zoeken. De vergoeding is: "Een bak koffie, en een hand", meer kon echt hij niet geven.

Nou, daar ging ik maar eens aan werken en besloot kontakt op te nemen met Loed Verhagen van The Blue Moon Rockers. "Of dat voor een of andere lokale omroep was?". "Nee", antwoordde ik. "Voor Radio 3 in Hilversum, de Nederlandse popzender, over de gehele wereld te beluisteren!". Na kort intern overleg was het geregeld, The Blue Moon Rockers zouden mee gaan. "Nee hadden ze al, en ja konden ze krijgen". Ik prikte een voorlopige datum, kreeg van Patrick bericht terug dat die datum onmogelijk was, en hij zelf naar een andere datum zou zoeken, en hij vroeg mij ook uit hoeveel dames en/of heren de band bestond, of ik info door kon mailen over de band. Ik heb toen de info van het cd boekje overgeschreven en er bij vermeld dat het 'jammergenoeg' alleen heren waren die in de nacht met me mee zouden komen, ha ha. Had een zgn. mp3 bijgevoegd, een muziekbestand van "Are you still crazy" over het internet, dan kon Patrick thuis zelf luisteren en zelf oordelen. Kreeg wederom bericht terug. "Hey, goed spul zeg, datum 28/29 jan. a.s.! Kunnen ze ook bekende liedjes spelen?" Nou wist ik van Patrick dat hij sinds kort een vriendinnetje had en die datum veel weg had van mijn geprikte datum, ha ha. Of hij ook wel eens had gehoord van Carl Perkins? "Euh nee, ik weet alleen dat Elvis dood is!". Wel Patrick ik help je er wel doorheen, als je iets niet weet dan vraag je het maar! Tevens stelde ik hem de allerlaatste vraag waar hij wel degelijk antwoord op wist. "He Patrick lus je ook Bossche Bollen?" Hij gaf een bevestigend antwoord:" Yeah, lekker"! Mijn laatste bericht! "Sorry, Patrick ik kom uit Sint Willebrord en niet uit Den bosch, en als je wilt dan breng ik een volle touringcar met vetkuiven mee!":) (smile!) Enfin, wij spraken af bij Shell station 'De Knoest" aan snelweg A27, om gezamenlijk naar Hilverdorp te rijden. Sander de producer zou ons bij de studio opwachten en helpen bij het installeren van de apparatuur. Patrick zou omstreeks 0:45 uur arriveren. Eenmaal in de studio vergaapten wij ons aan al het spul. Voor kapitalen aan computers geluidsinstallatie en noem maar op. Gauw een 'soundcheck' doen terwijl er nog een ander radioprogramma bezig was. De technicus, de man van het geluid, zat een kamertje verderop achter het glas. Hij deed dingen waarvan ik dus niets snap, maar het had echt allemaal met het geluid te maken. Alle wanden goed voorzien van een prima geluidsisolatie, deur dicht geen geluid. Iets voor 1 uur kwam dhr. Kicken met 'ck' binnen terwijl de band "Hurricane Rock" aan het repeteren was. Hij gaf mij een hand en een klop op mijn schouder. "Goede band man!" antwoordde hij. Dit had hij schijnbaar niet verwacht! Na het nieuws kwam hij in de lucht, en zonder naar zijn woorden te hoeven zoeken vertelde hij dat het de laatste uitzendnacht van de maand was en een speciale feestelijke uitzending was. Hij vertelde ook dat ik hem gemaild had om eens wat meer rockabillymuziek te draaien.

Tijdens de uitzending was het lachen geblazen, die Kicken weet precies hoe en wat hij moet doen. Echt proffesioneel! De sfeer was gezellig en ontspannend, hij haalde diverse telefoontjes binnen met verzoeken voor o.a. The Shadows en The Straycats. De band stelde zichzelf voor, met of zonder snor, maar wel met geluid!! Er volgde nummers van Status Quo en Iggi Pop ..... En het tijd voor de live band. Er werd besloten voor Matchbox van Carl Perkins. "Istie dood?" vroeg Patrick, waarbij ik ja knikte, "Ja, hij is dood", Hij dacht na... Carl Perkins is de schrijver van "Blue Suede Shoes!" vertelde ik hem. Ja, hij wist het weer. De rode lamp ging aan "Ik kijk nu tegen een drumstel aan dat twee maal groter is dan mijn producer, als dat maar goed gaat!". En meerdere van deze termen gooide Patrick eruit. De band stelde zichzelf voor met geluid, en het klonk (al)weer lekker. Mooie galm in Rob z'n Fendergitaar. Patrick sprak over de muziek en de history van The Blue Moon Rockers, het ontstaan ervan etc. En het werd tijd voor het eerste live nummer. Matchbox van Carl Perkins, geweldig! Patrick genoot ook, net zoals ik van het geluid mooie galm lekkere bas en drums. De technicus aan de andere kant van het glas wist wel hoe e.e.a. geregeld moest worden, perfect!

Het tweede nummer was F.B.I. van The Shadows aangevraagd door iemand die hield van gitaarmuziek, echt geen liefhebber, maar gewoon iemand die zichzelf graag hoort op de radio. Patrick vroeg hem om een titel, maar dat kon de pret niet drukken. Er ging ergens een schuifje te laat open, maar dat is nou het mooie van een live uitzending. Klonk toch lekker. Patrick hoorde het verschil niet tussen het origineel! Er volgde nog een telefoon, Hellen!! (Mijn vrouw!!) Ze vroeg "Are you still crazy" van Cavan. "Leeftie nog?" En het werd perfect live gebracht. Ook Patrick zelf had "Pretend" van Alvin Stardust meegebracht, werd gelijk in de ether geslingerd, hij had er wel echt plezier in. "Leeftie nog?" Het wordt allemaal zo saai als ze allemaal dood zouden zijn. Patrick had blijkbaar nog steeds niet in de gaten dat er nog op de dag van vandaag nog steeds nieuw rockabilly materiaal uitkomt. Ja het is even wennen he? Tegen de klok van 2 nog een laatste nummertje "Please mama, please" van Cliff Richard? vroeg Patrick. "Nee van Go Cat Go." Hiemee werd het live optreden van The Blue Moon Rockers afgesloten. "Hoelang duurt dat nummer? Anders overleg ik met de Nieuwsdienst", maar het werd mooi binnen de tijd gespeeld op een voortreffelijke manier, de tijd werd aangevuld door een gemixt applaus en "Time is Tight". Met andere woorden tijd om te gaan! Patrick bedankt! Goed gedaan! Gezellig. Weer een ervaring rijker, en The Blue Moon Rockers fantastisch gedaan! Nee had je al, en ja heb je gekregen! En Patrick? Bedankt man!!

Ad Schijvenaars

Website: http://www.bluemoonrockers.nl.nu